Je hoeft niet helemaal naar Thailand te reizen om te genieten van thuis Thaise ijsthee! Een paar ingrediënten zijn genoeg en je kunt de exotiek ook thuis voelen. Thai's gebruiken gecondenseerde melk. Wij hebben het echter vervangen door kokosmelk, die niet alleen veganistisch is, maar ook niet zo zwaar en zoet. Voor zoetheid kun je bijvoorbeeld dadelsiroop gebruiken!
Wat is de beste manier om Thaise ijsthee te maken?
1. In een groot deel van het zeefje doen we kwaliteitsvolle losse zwarte thee en sluiten we het af met een kleiner deel van het zeefje.
2. Direct in de glazen fles GoodGlass doen we het kruidenmengsel.
3. We klikken het zeefje in de GoodGlass, gieten er kokend water overheen en laten het ongeveer 8-10 minuten trekken.
4. Daarna halen we het zeefje eruit en laten we de infusie afkoelen in de koelkast.
5. Net voor het serveren voegen we een paar ijsblokjes en kokosmelk toe, naar smaak. Fantastisch!