Wil je je opwarmen en jezelf verwennen met de echte aai voor de ziel en genot voor je smaakpapillen en reukzintuigen? Probeer dit recept voor het wonderbaarlijke gouden melk met kurkuma! De ingrediënten hebben hoge ontstekingsremmende, antioxidante en regenererende eigenschappen en stimuleren de natuurlijke afweer van het lichaam. Een echte opkikker!
Recept voor Gouden Melk:
1. Voeg melk, de kruidenmix Kurkuma latte en ghee (of extra vierge kokosolie) toe aan een pan en breng langzaam aan de kook.
2. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen tot de mix begint te geuren, en roer af en toe door.
3. Zeef het in de glazen flessen GoodGlass Thermo en laat afkoelen tot een temperatuur waarop de drank aangenaam te drinken is.
4. Voeg honing of een andere zoetstof naar smaak toe. We strooien er kaneel overheen.
5. We zullen genieten van de heilzame effecten van de gouden elixir!
TIP: Voeg geraspte gemberwortel toe tijdens het koken om het genezende effect te versterken.
Wat is Gouden Melk?
Deze traditionele Ayurvedische drank “Gouden Melk” wordt in China, India en Zuidoost-Azië al sinds mensenheugenis gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Hij dankt zijn naam aan zijn doordringende geelgouden kleur, die hij krijgt van kurkuma. Vanwege zijn heilzame effecten wordt het soms de “levensversterker” of “wondermelk” genoemd. De ingrediënten die erin zitten zijn op zichzelf al effectieve natuurlijke medicijnen, maar in deze combinatie versterken ze hun effecten nog vele malen.
Wat zijn de effecten van gouden melk?
Deze levensgevende gouden drank van kurkuma is goed om 's avonds voor het slapen gaan te drinken, niet alleen wanneer we ons niet lekker voelen, maar ook bij spijsverteringsproblemen, slaapproblemen of nervositeit. Het heeft ook een preventieve werking tegen verschillende welvaartsziekten, omdat het het immuunsysteem stimuleert en tegelijkertijd het lichaam kalmeert en herstelt. Proost op de gezondheid!
De kracht van de natuur
Kurkuma, ook bekend als Indiase saffraan of gele gember, heeft sterke ontstekingsremmende, antibacteriële en herstellende eigenschappen. Het bevat de antioxidant curcumine, die het immuunsysteem versterkt en het risico op kanker en andere welvaartsziekten vermindert. Door langdurig koken verminderen de effecten, voeg het dus pas aan het einde van het koken aan je gerechten toe! Cayennepeper is een geweldige strijdster tegen verkoudheid, virussen en schimmels. Het ondersteunt de spijsvertering, versterkt het hart en heeft onder andere een werking tegen hoesten. In combinatie met kurkuma verhoogt het de effecten vele malen! Vergeet niet om altijd een snufje cayenne- of zwarte peper aan elk gerecht met kurkuma toe te voegen.
Kaneel is een van de krachtigste antioxidanten ter wereld. In combinatie met honing heeft het geweldige genezende effecten! Honing heeft ook sterke ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, ondersteunt de stofwisseling en ontgift het lichaam. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zijn waardevolle stoffen niet worden aangetast door hoge temperaturen, dus voeg het nooit toe aan een kokend drankje, maar pas nadat het een beetje is afgekoeld.
Ghee (geclarifieerde boter) of virgin kokosolie zijn in ons recept voor gouden melk belangrijk omdat curcumine oplosbaar is in vetten en deze zorgen voor een betere opname van curcumine in het lichaam.